Tuomas Ylipelkoselle kultaa 800VU,hopeaa 100SU ja pronssia 200SU sekä Juho Porkkalalle hopeaa 800VU!!

17.6.2016

Kisat päättyneet, saaliina neljä mitalia ja kaksi pistesijaa

Perjantaina iltajakso

Seinäjoen uimareiden pojat aloittivat vakuuttavasti Ikäkausimestaruusuinnit Turussa. Sarjassa pojat 16 vuotta 800 metrin vapaauinnissa Tuomas Ylipelkonen voitti kultaa omalla ennätysajallaan 9.00.09. Myös sarjassa pojat 15 vuotta samalla matkalla Juho Porkkala pääsi mitalin makuun sijoittuen hopealla pitkän radan ennätysajallaan 9.13.33. Täten pojat saivat palsamia haavoihin, koska molemmat pojat sijoittuivat viime vuonna omissa Ikäkausimestaruusuinneissa neljänsiksi häviten mitalin muutamilla sadasosilla. Tyttöjen 800 vapaauinnissa Minttu-Marie Rasinpää sijoittui sijalle 15. Lisäksi poikien 4 x 100 metrin sekauintiviestissä Seui:n kvartetti Tuomas Ylipelkonen, Jere Kekola, Juho Porkkala ja Emil Perkkiö sijoittui hienosti sijalle 10 ennätysajallaan.

Lauantai aamujakso

Tuomas Ylipelkonen osoitti vahvaa tuloskuntoaan ja nappasi toisen henkilökohtaisen mitalinsa 100 metrin selkäuinnissa ennätysajallaan 1.04.14. sijoittuen hopealle! Samassa lajissa Jere Kekola ui sijalle 14. ajalla 1.08.85 jääden niuksti ennätyksestään. Poikien 200 metrin perhosuinnissa Juho Porkkala sijoittui sijalle 8 napaten viimeisen pistesijan.

Lauantai iltajakso

Lauantain iltajakso alkoi 200 metrin vapaauinnilla, johon joukkueen kaikki neljä poikaa osalllistuivat. Sarjassa 15 vuotta pojat Juho Porkkala sijoittui sijalla 11. ajalla 2.09.84. Vuotta vanhempien sarjassa Tuomas Ylipelkonen jatkoi erinomaista viikonloppuaan sijoittumalla seitsemänneksi. Emil Perkkiön ensimmäinen henkilökohtainen startti kisoissa toi sijan 14. uudella ennätysajalla 2.08.40. Jere Kekolan sijoitus oli 21. Seuraavaksi tuleen joutui uudestaan Juho Porkkala 400 metrin sekauinnissa, jossa Juho ui yhdennäksi. Illan viimeisessä henkilökohtaisessa lajissa 100RU Jere Kekola sijoittui sijalle 19.

Sunnuntai aamujakso

Aamun ensimmäisessä lajissa eli 200 metrin sekauinnissa altaasen hyppäsi Jere Kekola uiden sijalle 13. Seuraavana vuorossa oli Juho Porkkala 100 metrin perhosuinnisssa, jossa Juho ui sijalle 12. uudella ennätysajallaan 1.06.21. Tosin lauantaina sekauintiviestissä Juho ui matkan alle 1.05, jolloin sijoitus olisi noussut viisi pykälää. Aamujakson lopuksi Tuomas Ylipelkonen täydensi loistavan viikonloppunsa täydentäen värisuoran nappaamalla pronssia 200 metrin selkäuinnissa 2.19.53. Samassa lajissa Jere Kekola sijoittui sijalle 12. Aamujakson viimeisenä helmenä oli 4 x 100 metrin vapaauintiviesti, johon pitkästä aikaa oli heittää myös meiltä joukkue. Tuomas, Juho, Jere ja Emil uivat hienosti sijoittuen sijalle yheksän kovassa seurassa. Jonkin verran jossiteltavaa pojille jäi, sillä sija kuusi jäi vain 0.4 sekunnin päähän.

Sunnuntai iltajakso

Pitkän ja raskaan kisaviikonlopun päätteeksi viimeisellä jaksolla tulessa olivat Jere, Tuomas ja Emil. Jere aloitti iltajakson uimalla 200RU sijoittuen 16. Poikien viimeisessä lajissa 100VU osallistuivat kaikki kolme poikaa. Tuomas sijoitui sijalle 14, Emil sijalle 19 ja Jere oli 20. Emil ui uuden ennätyksensä 58.83.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu sisälsi hienoja onnistumisia, mutta kuten aina urheilussa, sinne mahtui myös pettymyksiä. Nyt on aika ladata pari viikkoa akkuja ja aloittaa sitten pikkuhiljaa harjoittelu kohti uutta kautta.